Veganska lussebullar

Deg:
170 g mjölkfritt margarin
\n3 kuvert saffran
\n1 paket färsk jäst
\n5 dl mandeldryck eller havredryck
\n2 dl strösocker
\n10-15 dl mjöl (12 i smeten) öka resterande efterhand om det behövs

\nGranering:
\nPärslocker
\nMandeldryck
\n
\nSmält margarin tillsätt vätskan och låt det bli fingervarmt. Häll i saffranet .
\nSmula sönder jästen och häll i vätskan och rör runt tills jästen är upplöst
\nHäll i sockret och mjöl lite i taget blanda tills allt är blandat det ska vara lite löst.
\nStäll degen på jäsning i 60 minuter med en handuk över bunken som du placera på sipshällen för att få undervärmeså sätt ugnen på 100 °c  för att sedan öka.när bullarna ska in .
\nTa upp degen på ett mjölat bord knåda lite och dela in i dela. Dela ytterligare i mindre bitar . Ca 10 -15 per plåt.
\nRulla dem till längder och sedan snurra ihop dem som en lussekatt . Lägg på bakplåten med bakplåtspapper . Låt dem jästa ytterligare 40 minuter under en handduk och på spisen för att få värme från ugnen .
\nPensla varje lussekatt med mandel eller havredryck och strö över lite pärlsocker  in i ugnen på 200°c i 8-10 minuter beroende på ugn och storlek på lussekatterna.