- 25 g färsk jäst, 1/2 pkt
- 3 dl ljummet vatten
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 7 dl vetemjöl special
- Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
- Svarta oliver
- Vitlöksmör
- Rosmarin
- Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
- Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
- Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
- Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
- Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
- Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål.
- I hålen fyll svarta oliver,fetaost och vitlökssmör sedan ringl över olivolja och strö över rosmarin och fingsalt .
- Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
