Kladdkaka LCHF
- 4 ägg
- 1 dl sötning (sötströ/sukrin)
- 1 krm vaniljpulver
- 150 gram smör
- 200 gram choklad minst 70 %,
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och sötning pösigt.
- Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.
- Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.
- Blanda mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver, och blanda i det i smeten så att det blir en jämn konsistens.
- Häll smeten i en smord springform. (Jag brukar alltid klämma fast en bit bakplåtspapper i botten på formen. Då kan jag enkelt flytta över kakan från springformen.)
- Grädda mitt i ugnen i 7 minuter, och låt därefter kakan svalna. Luras inte av att den ser ofärdig ut, det är i sin ordning efter bara sju minuter, då blir den som godast tycker i alla fall jag.
Låt gärna kakan stå några över natten, eller om du inte hinner vänta så låt den få några timmar i kylen innan servering. Då hinner den "stanna" och blir otroligt krämig.